Maaltijdbox boodschap test » Voor - & nadelen van voedselboxen

Consumentenonderzoeksbureau Pentallect zegt dat minder dan 4 procent van de ondervraagde Amerikaanse huishoudens in de afgelopen 30 dagen een maaltijdpakket had geprobeerd, maar ongeveer een kwart van de huishoudens toonde interesse om een ​​van de sets te proberen. Pentallect voorspelt dat de maaltijdset-activiteiten van $ 2,2 miljard in de Verenigde Staten de komende vijf jaar met 25 procent tot 30 procent zullen toenemen, wat betekent dat meer van ons voor geld en tijdbesparende creaties geld gaan zoeken.

 

Bedrijven met namen als Blue Apron, Green Chef, HelloFresh, Home Chef en Purple Carrot verkopen deze kits en Amazon.com maakt lawaai over het betreden van de markt voor maaltijdkits. In deze sets vindt u recepten en ingrediënten die op de juiste manier zijn geposi- tioneerd en waarmee u een maaltijd in uw keuken kunt bereiden.

 

Dus, zijn de voordelen van deze kits opwegen tegen de nadelen? Al met al geven voedingsdeskundigen een duim omhoog voor thuisbereide maaltijdpakketten, maar er zijn enkele ingrediënten van dit product die ze een beetje onsmakelijk vinden. Wat volgt zijn enkele van de voor- en nadelen van maaltijdsets.

Voordelen maaltijdbox

Eenvoud

Over het algemeen bevatten maaltijdsets alle ingrediënten en aanwijzingen die u nodig hebt om een ​​maaltijd te bereiden.

"Instructies voor bereiding zijn heel duidelijk en je kunt de instructies gebruiken om de maaltijd opnieuw zelf te bereiden met ingrediënten die je koopt, dus het is bijna een soort kookboek, alleen met foto's en volledige instructies," zegt geregistreerde diëtiste Keith-Thomas Ayoob , associate klinische professor aan het Albert Einstein College of Medicine in het stadsdeel New York van de Bronx.

 

Controle over de porties

Omdat de porties al zijn bepaald, kunnen maaltijdsets u helpen om beter te bepalen hoeveel u eet, zeggen voedingsdeskundigen.

Geregistreerd diëtist voedingsdeskundige Rebecca Scritchfield, auteur van Body Kindness, zegt dat het vermogen om de portiegrootte en de kwaliteit van het ingrediënt te controleren twee belangrijke factoren zijn die van invloed zijn op uw inname van fruit en groenten, samen met uw evenwicht in voedingsstoffen.

 

Voeding uit de foodbox

Bij het beoordelen van het aanbod van vijf maaltijdkitservices, merkte Hotels.com op dat de gemiddelde calorieën per maaltijd uiteenliepen van 600 tot 700.

"Over het algemeen zijn ze geweldig voor diegenen die ik gezonder probeer te eten", zegt Dr. Scott Schreiber, een chiropractor die een gecertificeerde voedingsspecialist is en een gediplomeerd voedingsdeskundige. "Ze verminderen het aantal keren dat je uit eten gaat, wat geld bespaart en minder ongezonde ingrediënten zoals zout en suiker gebruikt. Ze gebruiken ook verse ingrediënten, die voedzamer zijn. "

 

Speciale overwegingen

Alle vijf de foodboxen die werden onderzocht, boden zowel vegetarische als glutenvrije opties.

"Als families voedselallergieën of -intoleranties hebben, kunt u met sommige programma's ervoor zorgen dat ze vrij zijn van allergenen, zegt Scritchfield.

 

Verscheidenheid

Met maaltijdsets kunt u soorten gerechten verkennen die u nog niet eerder hebt geproefd.

"Mensen hebben de neiging hetzelfde te eten en zich in sleur te houden", zegt diëtiste Julie Upton. "Maaltijdpakketten breken je daar uit en je probeert veel nieuwe gerechten en gerechten die je anders nooit zou hebben gegeten."

 

Nadelen maaltijdbox

Kosten

Pentallect zegt dat maaltijd-kit-diensten ongeveer $ 10 per persoon kosten per maaltijd - tenminste $ 7,50 per persoon minder dan diner in een full-service restaurant, inclusief belasting, fooi, parkeren en andere kosten. Dus volgens die opmerking, klinken zelfgemaakte maaltijdkits smakelijk.

Een maaltijdpakket - hoewel goedkoper dan uit eten gaan - kost nog steeds meer dan het kopen van voedsel in de supermarkt en het thuis voorbereiden.

De geregistreerde diëtiste Lisa Hugh waarschuwt dat maaltijdpakketten een verspilling van geld kunnen zijn als je het eten niet opwindt of de maaltijden niet naar wens vindt.

 

Ingrediënten

"Mijn grootste zorg is dat niet alle diensten hoogwaardige ingrediënten zoals biologische producten en biologisch en gras-gevoed vlees bevatten, dus ik raad altijd aan om de ingrediënten te gebruiken die dat wel doen", zegt gecertificeerde gezondheidscoach en voedingsadviseur Jared Koch, oprichter van CleanPlates .com.

"Bij elke maaltijd of maaltijdset heeft de voedingswaarde veel te maken met waar het voedsel vandaan komt en met de specifieke ingrediënten die in een bepaald gerecht worden gebruikt," voegt hij eraan toe.

 

Maaltijd

Een typisch maaltijd-kit-diner in het bereik van 600 tot 700 calorieën kan mogelijk voldoen aan de voedingsbehoeften van veel mensen. Maar voor een actieve man, bijvoorbeeld, is dat misschien niet genoeg calorieën.

"Dan heb je het gevoel dat je hebt betaald voor een maaltijd die je niet volstond", zegt Ayoob.

 

Ergernis

"Aanmelden voor een plan kan voor een tijdje goed zijn, maar het kan na een tijdje vermoeiend worden. Het is niet waarschijnlijk dat mensen dit maanden en maanden later zullen doen. Er is vaak een eindpunt, "zegt Ayoob.

Gezondheidscoach Liza Baker zegt dat ze in het werken met haar klanten aanbeveelt op maaltijdkits te leunen als een tijdelijke 'kruk' wanneer ze leren hoe ze maaltijden moeten plannen en helemaal opnieuw kunnen koken.

 

Milieuzaken

"Critici zijn gealarmeerd door de uitgebreide verpakking die nodig is voor het verzenden en isoleren van individueel ingepakte ingrediënten, die niet allemaal recyclebaar zijn," zegt USA Today.

Totdat leveranciers van maaltijdkits erachter komen hoe ze het afval van hun kits kunnen verminderen, zegt Baker dat ze ze niet als een haalbare optie voor dagelijkse voeding kan beschouwen.